ΙΤΕ ΠΑΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΤΕ ΠΑΤΡΙΔΑ,ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΤΕ ΔΕ ΠΑΙΔΑΣ,ΓΥΝΑΙΚΑΣ,ΘΕΩΝ ΠΑΤΡΩΩΝ ΕΔΗ,ΘΗΚΑΣ ΤΕ ΠΡΟΓΟΝΩΝ.ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΑΓΩΝ!

Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΒΟΜΒΑ OΜΠAMA ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Παρέμβαση «φωτιά» για τα ελληνοτουρκικά ζητήματα θα κάνει από την Τουρκία ο 44χρονος Αμερινανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα! Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόκειται να ζητήσει επισήμως από τη γείτονα στρατιωτική βοήθεια σε ένα μεγάλο μέτωπο για τις ΗΠΑ όπως το Αφγανιστάν και διαμεσολάβηση στις συνομιλίες με το Ιράν, με αντάλλαγμα να μπει «στη μέση» το Αιγαίο, επιλύοντας τις διαφορές της με τη χώρα μας. Έτσι, θα δώσει νέα ώθηση στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ε.Ε., για την οποία ήδη συζητούν ξανά στις Βρυξέλλες αυτή την εβδομάδα με τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ και ο ΥΠΕΞ της χώρας Αλί Μπαμπατζάν. Το παιχνίδι Ερντογάν- Ομπάμα εξηγεί γιατί ο τελευταίος δεν ήθελε να επισκεφθεί ταυτόχρονα την Ελλάδα.

Στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη τις τελευταίες ημέρες επικρατεί αναβρασμός. Δεν είναι μόνο τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επικείμενη επίσκεψη του πλανητάρχη στην Τουρκία, αλλά και οι προπαρασκευαστικές επισκέψεις Αμερικανών αξιωματούχων που βάζουν τις συνομιλίες σε μια…σειρά και που φέρνουν ως αποτέλεσμα την παρέμβαση Ομπάμα στο Αιγαίο, αλλά και στο Κυπριακό, η οποία, άσχετα με το θα γίνει «με το γάντι», θα βάλει «φωτιά» στο διπλωματικό σκηνικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: